Verkkokaupan tuotesivun 7 tärkeintä elementtiä

Lähdetäänpä perusteista.

Olit sitten lukenut kirjaani tai et, nämä perusasiat on tärkeää laittaa kuntoon verkkokauppasi tuotesivulla.

Ei kaikille kerralla, mutta lähtien suosituimmista tuotteista, ja tuotekortin pohjaan mahdollisuuksien mukaan.

1. Tuotteen nimi – tuotetta ei välttämättä edes löydetä kaupasta, jos sen nimi ei kerro esim. sen käyttötarkoituksesta jotain. Älä kirjoita vain tyyppimerkintää, vaan esim. ”Jopo kevytpolkupyörä vm. 2013” kertoo jo huomattavasti enemmän. Tuotteen nimi on verkkokaupassa yhtä tärkeä kuin artikkelin otsikko sanomalehdessä, joten käytä siihen sille kuuluva aika!

2. Toimintakehote – tällä tarkoitetaan esim. tilauspainikkeessa tai -tekstilinkissä olevaa tekstiä, designia, väriä, jne. Tätä kannattaa testata kunnolla – mitkä sanamuodot, kehotteet, kiertoilmaisut, voimasanat yms. toimivat. Esim. ”Tutustu ja tilaa” on usein matalampi kynnys kuin ”Osta nyt”, mutta se riippuu lopulta alasta, tuotteesta, asiakkaiden taipumuksista yms.

3. Tuotekuva – tällä on enemmän merkitystä kuin ehkä haluaisit myöntää. Joskus tavarantoimittajan antama kuva on riittävän hyvä, joskus sillä päästään tuskin alkuun. Harkitse lisätä kuvaan tekstiä, mikä korostaa tuotteen parhaita hyötyjä. Ihminen hakee alitajuisesti merkityksiä, ja varmin tapa päästä perille on tekstimuoto. Myöskin, mitä kalliimpi tuote, sitä suuremmat kuvat auttavat pääsemään ”omistamisen tuntumaan” jo etukäteen.

4. Hinta – Voit ehkä ajatella, että hinnan kanssa ei ole paljonkaan tehtävissä. Maahantuojalla on tietty hinta, katteen on oltava tietty, jne. Mutta tärkeää onkin se, miten hinnan esittää ja missä: esim. mielellään lähellä toimintakehotetta, vertaillen ns. verrokkituotteisiin (”tämä fitness-kurssi maksaa vähemmän kuin Starbucks-lattekuppi päivässä”).

5. Määrä-optio – Usko tai älä, jos et anna selkeää mahdollisuutta (ja mielellään vielä syytä miksi) ostaa useampi kappale samaa tuotetta, jätät hyvin todennäköisestä kauppaa saamatta. Laita määrä-kenttä lähelle tilauspainiketta, ja mielellään kerro vielä MIKSI on hyvä ostaa useampi: esim. määräalennus, varasto loppumassa pian, jne.

6. Tuotetarinat – hyvin myyvällä tuotteella on AINA tarina. Se on joko tuotteen tekijän taustasta ja historiasta muodostuva, tai asiakkaiden kokemuksista, tai parhaimmillaan molemmista. Tarinat ohittavat kriittisimmät aivonosamme ja osallistavat mukaan menestystarinaan, jossa kuka tahansa aistii haluavansa olla mukana.

7. Lisämyynti-optio – amerikaksi kutsutaan nimikkeillä upsell/cross-sell/downsell jne. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kannattaa tarjota tarjolla olevaan tuotteeseen lisäksi muita relevantteja tuotteita, lisälaitteita, lisäosia, jatkopalveluita, jne. Tiedätte kyllä mitä ne teidän tapauksessanne voivat olla. Jos kauppasoftanne ei taivu automaattisiin suositteluihin, joskus tuo merkittävää lisäliikevaihtoa lisätä relevantit tuotteet ihan linkin muodossa tuotekuvaukseen.

Tässä seitsemän tärkeintä elementtiä laittaa HETI kuntoon tuotesivuillanne.

Näiden lisäksi löytyy takuulla toisetkin seitsemän, mutta lähdetään nyt näistä ensin.

Kaikkein tärkein elementti tuotesivulla on lopulta tuotetekstit, joten jos et ole vielä lukenut kirjaani, nyt voisi olla oikea aika tarttua toimeen.

Terveisin,

Juho Tunkelo
Verkkokaupan liiketoimintakonsultti

Juho 200x300